11 Aralık 2017 Pazartesi

SOĞANLI AKDENİZ ÇÖREĞİ






     MALZEMELER:
  1 çay bardağı zeytinyağı
  1 çay yoğurt
  1 çay kaşığı karbonat
  1 çay kaşığı tuz
  2 adet kuru soğan
  1 tatlı kaşığı kimyon, pul biber
  Bir tutam taze nana yaprağı
  2 yemek kaşığı sıvı yağ
  Aldığı kadar un
  Üstüne çörekotu
     YAPILIŞI:
  Soğanları kabuklarını soyup incecik doğrayın. Sıvı yağda iyice kavurup soğuması için bir kenarda bekletin.
Derin bir zeytinyağı, karbonat ve yoğurdu koyup iyice karıştırın. Sonra diğer baharatlarını ve soğumuş soğanını ilave edip azar azar un katarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ister şeritler yapın, ısterseniz kalıplarla şekillendirir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 180 derecede 35-40 dakika pişirin.
Soğuyunca servise hazır.
Afiyetle....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder