10 Aralık 2017 Pazar

EZO GELİN ÇORBASI

     MALZEMELER:
  1 su bardağı kırmızı mercimek
  Yarım çay bardağı bulgur
  1 yemek kaşığı pirinç
  2 yemek kaşığı tereyağ
  2 yemek kaşığı zeytinyağı
  1 adet kuru soğan
  1 yemek kaşığı un
  1 yemek kaşığı domates salçası
  1 tatlı kaşığı kuru nane
  1 tatlı kaşığı pul biber
  Tuz, karabiber,kimyon
  Taze nane, dereotu, taze soğan

     YAPILIŞI:
  Mercimek, bulgur ve pirinci yıkayıp 3 su bardağı su ile iyice haşlamaya koyun. Onlar pişerken bir sos tenceresine tereyağ ve sıvı yağı koyup soğanların kabuklarını soyun ve incecik doğrayın. Yağa ilave edip iyice kavurun. Daha sonra unu ilave edip karıştırarak dibe tutmasına izin vermeden kavurun. Salçayı ilave edin. Baharatlarını da ilave ettikten sonra yavaş yavaş su ilave ederek hafifçe açın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan ilave edip karıştırın. Şimdi sos e bir araya getirin. Çorbanızı ateşten indirmeden önce 1 dal taze nane, 2 adet taze soğan ve bir kaç dal dereotunu doğrayıp ilave edin. Tuzunu ve acılığını damak zevkinize göre ayarlayın. Tüm çorbalarda olduğu gibi bu çorbada da et yada tavuk suyu kullanırsanız tabiiki daha lezzetli ve besleyici olacaktır.
Afiyetle,sağlıkla....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder