MALZEMELER:
1 su bardağı kırmızı mercimek
3 su bardağı su
1.5 su bardağı köftelik bulgur
2 adet kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 demet taze nanenin yaprakları
Tuz, karabiber, pil biber ve kimyon
YAPILIŞI:
Yıkanmış mercimeği 3 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp bulguru ilave edin karıştırıp kapağı kapatın ve yarım saat kadar dinlendirin.
Bu arada tavaya zeytinyağını koyup incecik doğradığınız soğanları kavurun. Salçalarını ilave edip hafifçe kavurduktan sonra bulgurlu karıßima katın. Kaşıkla şöyle bir karıştırıp birbirine yedirin ve elinizi yakmayacak kıvama gelince baharatlarını ilave edip iyice yoğurun. En son doğradığınız yeşillikleri ilave edin. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde sıkarak parmaklarınızın izi kalacak biçimde şekillendirin. Taze marul yapraklarıyla servis edin.
Afiyetle,sağlıkla....
11 Aralık 2017 Pazartesi
MERCİMEKLİ KÖFTE
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Salatalar
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder