MALZEMELER:
125 gram eritilmiş tereyağ
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabarma tozu
2 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı portakal suyu
Aldığı kadar un
ÜSTÜNE:
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Un hariç tüm malzemeyi iyice karıştırıp azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayıp hindistan cevizine bulayın. 180 derecede ısıtılmış olan fırında üsteleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyetle....
9 Ocak 2018 Salı
PORTAKALLI KURABİYE
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri,
Kurabiyeler
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder