9 Ocak 2018 Salı

PORTAKALLI KURABİYE

     MALZEMELER:
  125 gram eritilmiş tereyağ
  1 kahve fincanı zeytinyağ
  1 kahve fincanı sıvı yağ
  2 adet yumurta
  3 yemek kaşığı yoğurt
  1 su bardağı toz şeker
  1 paket kabarma tozu
  2 portakal kabuğu rendesi
  1 çay bardağı portakal suyu
  Aldığı kadar un
     ÜSTÜNE:
Hindistan cevizi
     YAPILIŞI:
  Un hariç tüm malzemeyi iyice karıştırıp azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayıp hindistan cevizine bulayın. 180 derecede ısıtılmış olan fırında üsteleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyetle....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder