25 Ocak 2018 Perşembe

HAVUÇLU KEK

     MALZEMELER:
  5 adet yumurta
  1 su bardağı toz şeker
  2 yemek kaşığı esmer şeker
  1 çay bardağı sıvı yağ
  1 paket kabarma tozu
  1 çay kaşığı karbonat
  2 adet rendelenmiş havuç
  1 su bardağı çekilmiş ceviz
  1 tatlı kaşığı toz tarçın
  Aldığı kadar un
     KREMASI:
  1 litre süt
  3 yemek kaşığı un
  3 yemek kaşığı nişasta
  1 .5 çay bardağı toz şeker
  1 kutu labne peyniri
  1 paket krem şanti
     YAPILIŞI:
Yumurta ile şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sıvı yağı ilave edin ve iyice karıştırın. 2 su bardağı un, kabartma tozu ve tarçınlı karıştırıp  eleyerek karışıma ilave edin. Karbonatı 2 yemek kaşığı ılık su içinde iyice eritin ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave ederek karışıma ekleyin. Gerekirse un ilave edin. Rendeleyip suyunu sıktığınız havucu ve cevizi ilave edip tahta bir kaşıkla alttan üste doğru karıştırarak tüm malzemenin birbirine bağlanmasını sağlayın. Bu kek biraz nemli bir yapıya sahip olduğundan dolayı pişirdikten sonra krema sürmek için ortadan bölemezsiniz. Bu nedenle ya dikdörtgen bir tepside tek seferde yada benim gibi yuvarlak bir kalıpta 2 seferde pişirmeniz  lazım. İçinde taze sebze yada meyve olan bu tip pastalar düşük ısıda pişirilmelidir. Önceden 160 derecede ısıtılmış olan fırında kürdan testi yaparak 25-30 dakika pişirin. Kek pişerken kremayı hazırlayın . Bir sos tenceresine süt, un, nişasta ve şeker koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ara sıra karıştırarak üstünün kabuk tutmasını engelleyin. İyice soğuyunca labne ve toz krem şantiyi ilave edin ve hepsini iyice çırpın. Bir kenara ayırdığınız havucun suyuna bir miktar krem şanti koyup çırpın. Pastanın 1. katını bir standa koyup üstüne  kremadan kalınca bir tabaka sürün.  2. katı koyup tekrar üstüne ve yanlarına krema sürün. Kremadan  yıldız uç ile üstüne süslemeler yapın ve aralarına havuç suyu ile hazırladığınız kremadan  sıkın. Ben  bu pasta için daha önceden şeker hamuruyla havuçlar yapmıştım süslemede onları da kullandım. Sizin pastanızın süsleme bölümü tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. Pastanın yanlarına dövülmüş ceviz ile karıştırılmış toz tarçın serpiştirdim.
Afiyetle, huzur ve sağlıkla....
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder