9 Ocak 2018 Salı

KOLAY TİRAMUSU

     Malzemeler:
  1 paket kedi dili bisküvi
  2 su bardağı süt
  2 yemek kaşığı nişasta(tepeleme)
  1 yemek kaşığı un(tepeleme)
  1 yumurta sarısı
  1 çay bardağı toz şeker
  1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ
  1 paket krem şanti
  
  Islatmak için:
  3 cay bardağı sıcak su
  1 yemek kaşığı granül kahve (nescafe)
  2 yemek kaşığı toz şeker
  Üstüne elemek için:
  1 yemek kaşığı kakao
     Yapılışı:
  Bir tencereye süt, toz şeker,  nişasta, yumurta sarısı ve un koyulup eritilinceye kadar iyice çırpılır. Sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya  kadar pişirilir. Ocaktan alınca tereyağ ilave edilip ara sıra karıştırılarak soğutulur. Soğuyan kremaya krem şanti katılarak iyice çırpılır.
Sıcak suyun içinde şeker ve nescafe eritilir.Kelepceli bir kalıbın tabanına tek tarafları  nescafeye batırılmış kedi dillerinin yarısı yerleştirilir. Üstlerine kremanın yarısı yayılır. Geri kalan bisküvilerde aynı şekilde hazırlanıp dizilir ve tekrar üstleri kremayla kaplanır. En son üste kakao elenir ve buzdolabına en az 5 saat dinlenmesi için kaldırılır.
Afiyetle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder