Malzemeler:
1 paket kedi dili bisküvi
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta(tepeleme)
1 yemek kaşığı un(tepeleme)
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ
1 paket krem şanti
Islatmak için:
3 cay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve (nescafe)
2 yemek kaşığı toz şeker
Üstüne elemek için:
1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Bir tencereye süt, toz şeker, nişasta, yumurta sarısı ve un koyulup eritilinceye kadar iyice çırpılır. Sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınca tereyağ ilave edilip ara sıra karıştırılarak soğutulur. Soğuyan kremaya krem şanti katılarak iyice çırpılır.
Sıcak suyun içinde şeker ve nescafe eritilir.Kelepceli bir kalıbın tabanına tek tarafları nescafeye batırılmış kedi dillerinin yarısı yerleştirilir. Üstlerine kremanın yarısı yayılır. Geri kalan bisküvilerde aynı şekilde hazırlanıp dizilir ve tekrar üstleri kremayla kaplanır. En son üste kakao elenir ve buzdolabına en az 5 saat dinlenmesi için kaldırılır.
Afiyetle...
9 Ocak 2018 Salı
KOLAY TİRAMUSU
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Pastalar,
Sütlü Tatlılar
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder