MALZEMELER:
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 yumurtanın beyazı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı un
Tuz, karabiber
-----------------
Kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Maydanoz
YAPILIŞI:
Bulguru sıcak su ile karıştırıp üstünü kapatın ve 10-15 dakika dinlendirin. Bu arada genişce bir tepsiye un, yumurta beyazı, salça ve baharatları koyup iyice birbirine yedirin. Kabaran bulguru ilave edip çiğ köfte yoğurur gibi iyice özleşene kadar yoğurun. Bu arada elinizi su ile sık sık ıslatın. Elinizle sıktığınızda toplamıyorsa ve parmak izleriniz kalıyorsa olmuş demektir.
Bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Kaynayan suya köfteleri atın ve nazikçe bir kez karıştırın.
Köfteler pişerken bir tavaya çok az yağ koyup ince kıydığınız soğanı atıp biraz kavurun. Ardından kıymayı ilave edin ve suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.Ateşden aldıktan sonra baharatlarını ve biraz kıyılmış maydanoz katip karıştırın. Kıymayı kavurduğunuz tavaya az yağ koyup domates sosu ya da salça ile sos hazırlayın. Sosunuza da dilediğiniz baharatlardan ilave edip damak tadınıza göre tatlandırın. Kısan köfteler suyun üstüne çıkarlar. Bir kevgir yardımıyla alıp sosu pişirdiğiniz tavaya koyun ve birlikde harmanlayın. Servis ederken önce köfteleri, üstüne kıymalı harcınızı ve kıyılmış maydanozla birlikde servis edin. Yanına yoğurt çok yakışır.
Afiyetle canlar......
13 Ocak 2018 Cumartesi
FELLAH KÖFTESİ
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Yöresel Yemekler
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder