28 Şubat 2018 Çarşamba

KAKAOLU VE HAVUÇLU KURABİYE
























     MALZEMELER:
  250 gram oda ısısında tereyağ
  1 çay bardağı sıvı yağ + 1 yemek kaşığı
  1 adet yumurta
  1 adet iri havuç(haşlanmış)
  1 çay bardağı nişasta
  1 su bardağı pudra şekeri
  5 su bardağı un
  1 paket kabartma tozu
  1 paket vanilya
  2 yemek kaşığı kakao
  1 silme çay kaşığı zerdeçal  (renk versin diye)
  Üstüne elemek için 2 yemek kaşığı
  pudra şekeri.
     YAPILIŞI:
  Kabuklarını soyup haşladığınız havucu küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte blenderda iyice çekin. Un ve kakao hariç tüm malzemeyi derin bir yoğurma kabına alıp karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun 1/4 ünü ayırıp 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve kakao ile iyice yoğurun. Kakaolu hamurdan irice bir fındık büyüklüğünde toplar yapın. Diğer hamuru streç film arasında açıp yuvarlak bir kalıp ile kesin. Kakaolu topları arasına koyup elinizin içinde yuvarlayın. Kenarlarına çentikler atıp şekillendirin. Ortalarına birer fındık koyup 160 derecede ısıtılmış olan fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarınca üstlerine pudra şekeri eleyip soğuyuncaya kadar tepside bekletin.
Ağızda dağılan lezzetli bir kurabiye..
Denemenizi tavsiye ederim.
  Afiyetle, sağlık ve huzurla canlar..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder