MALZEMELER:
3 adet sulanıp yumuşatılmış ev yufkası
1 adet kapya biber
Bir kaç dal maydanoz ve dereotu
2 avuç lor peyniri
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz_ karabiber
YAPILIŞI:
Yufkaları pinçik pinçik koparın ve ikiye ayırın. Yarısını tavaya eşit aralıklarla yerleştirin. Üstüne çırpılmış yumurta ile karıştırdığınız sütlü ve yağlı sosun yarısını gezdirin. Daha sonra peynir, küçük doğranmış kapya biber, doğranmış maydanoz ve dereotu, tuz ve karabiber serpiştirin. Geri kalan yufkalarda bu karışımın üstüne yayıp tekrar sosunu dökün. Tereyağını minik parçalara bölüp yufkaların üstüne aralıklı koyun. Tavanın kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. 7-8 dakika sonra kenarından bir spatula ile kaldırıp kızarıp kızarmadığını kontrol edin. Kızarmışsa geniş bir servis tabağı yardımıyla böreği ters çevirin. Diğer tarafı da kızarınca servis edecek olduğunuz tabağa aktarın. Kesip sıcak sıcak servis edin.
Bu börek pişirilmiş ev yufkasından yapıldığı için hazır yufkaya göre hem daha lezzetli ve çıtır çıtır hemde pişme süresi daha kısa oluyor. İnanın çayınız demleninceye kadar böreğinizi yapıp servise çıkarabiliyorsunuz. Hem ani gelen misafirlerimiz için, hem de pazar kahvaltılarınız için çok pratik ve lezzetli bir börek oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Afiyetle canlar..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder