16 Mart 2018 Cuma

KARNIYARIK BÖREĞİ






     MALZEMELER:
  3 adet yufka
  1 şişe içme sodası
  2 yemek kaşığı buğday nişantaşı
  3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  Dilediğiniz çeşit iç malzemesi
  ( Ben kahvaltı hazırlığından kalan salam, sosis,sucuk gibi malzemeleri kullandım)
     Üstüne sürmek için;
  1 adet yumurta sarısı
  1 çay kaşığı pekmez
  2 yemek kaşığı su
  Susam
     YAPILIŞI :
  Soda, nişasta ve zeytinyağını iyice karıştırın. Yufkanın birini tezgaha serin ve bir fırça yardımıyla bu karışımdan sürün. Yufkaları üst üste koyarken aralarına aynı şekilde sıvı karışımdan sürüp sigara böreğı yapacak gibi üçgenlere kesin. İçine ister peynirli , ister kıymalı dilediğiniz harçtan koyup fazla sıkıştırmadan sarın. Hepsini bitirince bir streç ile satıp buzdolabında 1-2 saat  dinlendirin. Yağlı kağıt sevdiğiniz fırın tepsisine dizip çok derin olmadan üstlerini boydan boya bıçakla açın. Dilerseniz bu aşamada açtığınız yerlere dilimlenmiş domates ve biberde koyabilirsiniz.
Bir kase içinde pekmez, su ve yumurta sarısını iyice çırpın ve böreklerin üstlerine sürüp susam serpiştirin.180 derecede nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Çayınız demleninceye kadar çıtır çıtır börekleriniz hazır olacak.



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder