MALZEMELER:
1 bağ turp otu
2 adet kuru soğan
Siyah zeytin
1 avuç ceviz içi
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz
YAPILIŞI:
Turp otunun kök kısmını kesin ve yapraklarını bol su ile yıkayın. Bir leğene su doldurup içine biraz sirke dökün ve içinde yarım saat kadar bekletin. Bu arada büyükce bir tencereye tuzlu su koyun kaynamaya başlayınca suyunu süzdürdüğünüz turp otlarını ilave edin ve 15 dakika kadar haşlayıp soğuk su dolu bir kaba alın. Biraz bekletip nazikçe sıkarak süzgeçte bekletin. Soğanı piyazlık doğrayın. Yağ, tuz ve nar ekşisi iyice çırpın. Turp otlarını bir tahta üstünde marul doğrar gibi doğrayın. Ceviz, siyah zeytin ve soğanı ilave edip sosunu dökün ve iyice harmanlayarak salata tabağına aktarın. Eğer daha önce denemediyseniz şiddetle tavsiye ederim.
Afiyetle canlar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder