MALZEMELER:
3 yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
125 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 kaşık yoğurt
1 çay bardağı nişasta
Limon kabuğu rendesi
1.5 su bardağı un
1 pk. kabarma tozu
1 pk. vanilya
1 çay bardağı file badem
1 çay bardağı ufalanmış pötibor
Üstüne:
1.5 elma
1 yemek kaşığı bal
1 kahve fincanı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI:
Klasik kek yapar gibi ince sıvıları ardından kuruları koyarak mikserle çırpalım. Kekin hamuru biraz köyü kıvamlı olacak. Yağlanmış kek kalıbına boşaltıp üstüne çekirdekleri çıkartılmış ince dilimlenmiş elmaları dizelim. Un haline getirilmiş cifte kavrulmuş potibör büsküviyi elmalarin arasinda kalan bölümü azar azar serpelim.En son file bademi serpip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Kürdan testi yapıp eğer kürdan kuru çıkıyorsa fırından alalım. Sıcak su ile seyreltilmiş balı bir yumurta fırçası yardımıyla hafifçe keke sürüp kapattığınız fırının içinde soğuyuncaya kadar bekletelim. Üstüne tarçın-pudra şekeri karışımımı serpiştirip servis edelim.
Afiyetle canlar....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder