MALZEMELER:
1 adet kabuklu portakal
1 adet derin soyulmuş portakal
1 adet derin soyulmuş elmanın kabuğu
2 adet çubuk tarçın
1 adet kuru incir
1 adet gün kurusu kayısı
1 çay bardağı toz şeker
Portakala batırmak için karanfil
1.5 litre kırmızı şarap
YAPILIŞI:
Portakalın kabuğunu yıkayın ve karanfilleri her tarafına batırın. Daha sonra dilimleyin. Diğer tüm malzemeleri tencereye koyup şarabı ilave edin ve en kısık ayarda ara sıra karıştırarak kaynatmadan 1 saat kadar tutun. Ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın. Bu arada tüm baharatlar ve lezzetler iyice oturacaktır. Eğer şarabınızı aksam servis edecekseniz bu işlemi öğleden sonra yapmanız uygun olacaktır. Servisten önce yine kaynatmadan ısıtın ve süzdükten sonra kadehlere aktarın. Hani kadeh görüntüsü dediniz değil mi? Fırsat kalmadı ki....
Afiyetle.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder