22 Mart 2018 Perşembe

HAVUÇLU PİRİNÇ PİLAVI

     MALZEMELER:
  1 su bardağı baldo pirinç
  Yarım çay bardağı zeytinyağı
  2 adet havuç
  1 adet kapya biber
  2 yemek kaşığı kuş üzümü
  1 adet kesme şeker
  1 tatlı kaşığı tuz
  Yarım limon suyu
     YAPILIŞI:
  Pirinci yıkayıp sıcak su, 1 yemek kaşığı limon suyu ve biraz tuz ile en az 1 saat ıslatın. Pilavı yapacağınız zaman pirincin nişastası gidene kadar kırmadan soğuk su ile yıkayın ve süzgece alın. Bu arada havucun kabuğunu soyup ince ince ( jülyen) doğrayın. Biberin çekirdek kısmını çıkarıp onu da havuç gibi ince şeritler halinde doğrayın. Kuş üzümünü yıkayıp süzdürün.
  Tencereye zeytinyağını koyup hafif ısınınca havucu biraz soteleyin. Biberi ve kuş üzümünü ilave edip bir kaç dakika kavurun. Pirinci ilave edip nazikçe karıştırarak kavurun. 1 tatlı kaşığı limon suyu, kesme şeker, tuz ve 1.5 su bardağı sıcak su koyup bir kez karıştırın. Ocağı kısık ve pirinç suyunu çekene kadar ortalama 13-15 dakika pişirin.
Ateşi kapatınca demlenmesi için 10 dakika kadat  dinlendirin. Daha sonra alttan üste karıştırarak havalandırın ve servis için uygun bir tabağa aktarın. Dilerseniz havalandırma esnasında doğranmış dereotu ilave edebilirsiniz.
Afiyetle canlar....
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder