6 Mart 2018 Salı

ÇÖREKOTLU MAYASIZ PİŞİ












     MALZEMELER:
  1 adet yumurta
  2 yemek kaşığı yoğurt
  1 yemek kaşığı sıvı yağ
  1 tatlı kaşığı çörekotu
  1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
  Aldığı kadar un
  Tuz
  Kızartmak için sıvı yağ
      YAPILIŞI :
  Derin bir yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi koyup karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Üstünü bir bezle kapatıp biraz dinlendirin. Daha sonra hafif unladığınız tezgahta merdane ile açıp bir bardak ya da kalıp ile kesin. Dilerseniz ortalarını da bir kola kapağıyla kesebilirsiniz.
Tavaya yağı koyun ve iyice kızdığından emin olunca pişilerinizi arkalı önlü kızartıp yağlı kağıt üstüne alın.
Çayınız hazır oluncaya kadar hemen yapabileceğiniz pişileri dilediğiniz şekilde servis edin.
Afiyetle canlar...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder