MALZEMELER:
1 adet kereviz
2 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış nohut
350-400 gram kuşbaşı et
1 kase domates sosu
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Tencereye yağı köyün ve etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Kerevizi soyun ve kararmasınlar diye su dolu bir kabın içine koyduğunuz limon sulu karışımda bekletin. Yapraklarını da iyice yıkayıp doğrayın. Havucun kabuklarını soyun ve doğrayın. Pişen etlere domates sosunu ilave edin ve biraz pişirin. Daha sonra kerevizi ve havucu ilave edip biraz sıcak su, tuz ve karabiber ile birlikte pişmeye bırakın. Nohutlar zaten haşlanmış oldukları için kerevizlerin pişmesine yakın koyun. Hepsi birlikde biraz daha kaynatıp ateşın altını kapatın ve biraz dinlendirin servis edin.
Afiyetle canlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder