MALZEMELER:
2 adet kapya biber
2 adet çarliston biber
2 adet havuç
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, beyaz biber (kara biber de olabilir)
Üstüne;
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Sebzeleri yıkayın ve bülten doğrayın. (İnce şeritler halinde).Tavaya zeytinyağını koyup sebzeleri diri kalacak şekilde çok az soteleyin. Ateşten alınca baharatlarını ekleyin. Servis tabağına aktarın. Bu arada ezilmiş sarımsağı mayonez ve süzme yoğurtla karıştırın. Dilerseniz sebzelerin üstünü tamamen bu karışımla kaplayın ya da aralıklı koyun.
Afiyetle canlar.....
31 Mart 2018 Cumartesi
HAVUÇLU BİBER KAVURMASI
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Salatalar,
Sebze Yemekleri
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder