MALZEMELER:
1 su bardağı kuskus
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet kapya biber
1 adet havuç
1 çay fincanı bezelye
2-3 adet kültür mantarı
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Tencereye tereyağ ve sıvı yağı koyup kuşkusu ilave ederek bir kaç dakika kavurun. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak ile birlikte biraz daha kavurun. İnce şeritler halinde doğradığınız havucu, mantarı ve kapya biberi tuz ve karabiberle birlikte tencereye ilave edin ve 2 su bardağı sıcak su koyarak ateşın altını kısın. 5 dakika sonra nazikçe karıştırın suyunu ve kuşkuların dirildiğini kontrol edin. Gerekiyorsa bir miktar daha sıcak su ilave edip pişirin.
Dereotu ve kiraz domatesle süsleyip ayran ve turşu ile servis edin.
4 Nisan 2018 Çarşamba
SEBZELİ KUSKUS
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Pilavlar,
Sebze Yemekleri
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder