4 Nisan 2018 Çarşamba

TAVUKLU BEĞENDİ

     MALZEMELER:
  4 parça kemiksiz tavuk pirzola
  2 yemek kaşığı zeytinyağ
  1 adet kuru soğan
  1 yemek kaşığı domates salçası
  Tuz, karabiber
     Beğendi için;
  1 adet bostan patlıcan
  1 yemek kaşığı tereyağ
  1 tepeleme yemek kaşığı un
  1 su bardağı soğuk süt
  Tuz, karabiber, muskat rendesi, kaşar peyniri
     YAPILIŞI:
  Patlıcanı közleyip bir gazeteye sarın hafif nemlerinde soyup ince ince kıyın.
Bu arada küçük küçük doğradığınız tavuk etini kızdırılmış zeytinyağına ilave edin ve ara sıra karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Doğranmış soğan ile birlikte biraz daha kavurup salça,tuz ve karabiberi ilave edin. Çok az sicak su olave ederek ateşin altını kısın ve 5 dakika kadar pişirin.
  Bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Unu ilave edip sürekli  karıştırarak 2 dakika kadar kavurun. Yavaşça ve sürekki karıştırarak soğuk sütü ilave edin.Hagig koyulaşınca ateşten alın. Muskat rendesi, tuz ve karabiberle tatlandırıp iyice doğradığınız patlıcanı ve rendelenmiş kaşar peynirini birbirine yedirin.
  Servis edeceğiniz tabağa önce sıcak beğendiği daha sonra etini koyup dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin..
Afiyetle canlar...
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder