30 Nisan 2018 Pazartesi

ANTEP FISTIKLI TİRAMUSU






     MALZEMELER:
   2 paket kedi dili
     Ara kreması;
   1.5 litre süt
   1 yumurtanın sarısı
   1 çay bardağı toz şeker
   1 su bardağı un
   1 çay bardağı nişasta
   Limon kabuğu rendesi
   1 yemek kaşığı tereyağ
   1 paket labne peyniri
     Islatmak için;
   1.5 su bardağı sıcak su
   1 yemek kaşığı granül kahve
   1 yemek kaşığı toz şeker
   2 yemek kaşığı kahve likörü
     Üstüne;
   Kakao
   Antep fıstığı
   Top çikolata
     YAPILIŞI:
  Bir sos tenceresine  tereyağ ve peynir hariç tüm ara krema malzemelerini koyup iyice karıştırın. Ateşte  sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten indirince tereyağını koyup karıştırarak eritin. Kremanızın üstü kabuk tutmasın diye ara ara karıştırarak ılık hale getirin. Labneyi ilave edip mikserle çırpın.
  Sıcak su içinde toz şeker ve granül kahveyi eritin. Dilerseniz kahve likörü de koyup hazır hale gelen sosunuza kedi dillerinin şekersiz olan taban kısımlarını batırıp tepsiye bir sıra halinde dizin. Üstüne ara kremasından sürüp antep fıstığı serpin. Tekrar kedi dili dizin ve  bolca sos dökün.
En üste top çikolatalar dizip üstünden kakao eleyin. Antep fıstığı serperek son noktayı koyun.
Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün servis edin.
  Bu tiramisu sipariş olduğu için size dilimlenmiş halini gösteremiyorum.
Afiyetle canlar..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder