12 Nisan 2018 Perşembe

ZEYTİNLİ KAFKAS ÇÖREĞİ






























     MALZEMELER:
  1 paket pakmaya kafkas çöreği harcı
  500 gram un
  1 çay bardağı ılık süt
  1.5 çay bardağı ılık su
  1 çay bardağı toz şeker
  Yarım  çay bardağı sıvı yağ
  2 tatlı kaşığı tuz
  1 yumurtanın beyazı
     İç harcı;
  2 yemek kaşığı biber salçası
  Yarım çay kaşığı zeytinyağ
  1 tatlı kaşığı kekik
  Çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin
  Ya da zeytin ezmesi
     Üstüne;
  Yumurta sarısı
  Susam-çörekotu
     YAPILIŞI:
  Hamur için gerekli tüm malzemeyi derin bir yoğurma kabına alıp iyice yoğurun. Ele yapışan bir hamur olacak. Üstünü streç ile kapatıp 2 katına kadar kabarmasını bekleyin. Bu arada salça, kekik ve zeytinyağını karıştırın.
Mayalanan hamuru ikiye ayırıp merdane ile ince açın. Salçalı karışımı her yerine sürüp çekirdekleri ayıklanmış zeytini üstüne yayın. (Ben zeytin ezmesi kullandım ve salça ile karıştırıp sürdüm) Çöreği rulo yapın ve kendi etrafı da çevirip simit şekli verin. Kenarlarından çentik atıp yumurta sarısı sürün. Susam-çörekotu  serptikten sonra tepsi mayası için 50 derecede ısıtılmış olan fırında 20-25 dakika bekletin ve fırının ısısını 180 dereceye yükseltip çöreğin üstü kızarıncaya kadar pişirin.
  Yumuşacık ve lezzetli bir çörek olacak güvenin bana.....
Afiyetle canlar
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder