MALZEMELER:
1 paket pakmaya kafkas çöreği harcı
500 gram un
1 çay bardağı ılık süt
1.5 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurtanın beyazı
İç harcı;
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kekik
Çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin
Ya da zeytin ezmesi
Üstüne;
Yumurta sarısı
Susam-çörekotu
YAPILIŞI:
Hamur için gerekli tüm malzemeyi derin bir yoğurma kabına alıp iyice yoğurun. Ele yapışan bir hamur olacak. Üstünü streç ile kapatıp 2 katına kadar kabarmasını bekleyin. Bu arada salça, kekik ve zeytinyağını karıştırın.
Mayalanan hamuru ikiye ayırıp merdane ile ince açın. Salçalı karışımı her yerine sürüp çekirdekleri ayıklanmış zeytini üstüne yayın. (Ben zeytin ezmesi kullandım ve salça ile karıştırıp sürdüm) Çöreği rulo yapın ve kendi etrafı da çevirip simit şekli verin. Kenarlarından çentik atıp yumurta sarısı sürün. Susam-çörekotu serptikten sonra tepsi mayası için 50 derecede ısıtılmış olan fırında 20-25 dakika bekletin ve fırının ısısını 180 dereceye yükseltip çöreğin üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Yumuşacık ve lezzetli bir çörek olacak güvenin bana.....
Afiyetle canlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder