30 Nisan 2018 Pazartesi

SODALI ÇITIR BÖREK
























     MALZEMELER:
   3 adet hazır yufka
   2 yumurtanın beyazı
   1 şişe maden suyu
   1 su bardağı sıvı yağ
    Peynir
    Maydanoz
    Dereotu
    Tuz, karabiber
    Üstüne;
   Yumurta sarısı
   Mavi haşhaş
     YAPILIŞI:
   Yumurta beyazı, maden suyu ve sıvı yağı çırpın. Yufkaların arasına bol bol bu malzemeden sürüp iyice ıslatın. Sigara böreği saracak gibi 8 eşit parçaya böldüğünüz yufkaların geniş kenarına iç malzemesinden koyup sarın. Pişirmeden önce bir gece buzdolabında dinlendirirseniz daha lezzetli olur. Ertesi gün fırını 180 derecede ısıtın. Böreklerin üstlerine yumurta sarısı sürün ve mavi haşhaş serpiştirin. Üstü nar gibi kızarıncaya kadar ortalama 25-30 dakika kontrollü pişirin. Pişer pişmez fırından çıkarın. Fırının içinde bekletirseniz çıtırlığı gider ve börekleriniz yumuşak olur.
  Hadi bakalım afiyetle....
 
  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder