MALZEMELER:
3 adet hazır yufka
2 yumurtanın beyazı
1 şişe maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
Peynir
Maydanoz
Dereotu
Tuz, karabiber
Üstüne;
Yumurta sarısı
Mavi haşhaş
YAPILIŞI:
Yumurta beyazı, maden suyu ve sıvı yağı çırpın. Yufkaların arasına bol bol bu malzemeden sürüp iyice ıslatın. Sigara böreği saracak gibi 8 eşit parçaya böldüğünüz yufkaların geniş kenarına iç malzemesinden koyup sarın. Pişirmeden önce bir gece buzdolabında dinlendirirseniz daha lezzetli olur. Ertesi gün fırını 180 derecede ısıtın. Böreklerin üstlerine yumurta sarısı sürün ve mavi haşhaş serpiştirin. Üstü nar gibi kızarıncaya kadar ortalama 25-30 dakika kontrollü pişirin. Pişer pişmez fırından çıkarın. Fırının içinde bekletirseniz çıtırlığı gider ve börekleriniz yumuşak olur.
Hadi bakalım afiyetle....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder