18 Nisan 2018 Çarşamba

KARA ORMAN PASTASI






     MALZEMELER:
  Pasta tabanı için;
  6 adet yumurta
  6 türk kahvesi fincanı toz şeker
  5  türk kahve fincanı un
  2  turk kahve fincanı buğday nişastası
  2 yemek kaşığı kakao
  Kabartma tozu
  Vanilya
  1 çimdik tuz
     YAPILIŞI:
  Yumurtalar ile şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Diğer tüm malzemeyi karıştırıp eleyin. Yavaş yavaş ekleyerek bir tahta kaşıkla yumurtalı malzemeye yedirin.
26 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı koyup kek malzemesini içine boşaltın. Kek kalıbının kenarını arasına ıslak kağıt havlu koyulmuş aliminyum folyo ile sarın. Böylece kekinizin eşit bir şekilde kabarmasını sağlamış olacaksınız. Ayrıca kalıbı oturtacağınız tepsinin bir kenarına içi su dolu bir kase koyarsanız üstü kurumamış nemli bir kekiniz olacaktır. Tüm bunlar tamamsa fırını 175 derecede çalıştırın ve ortalama 35-40 dakika fırının ağzını açmadan pandispanyanızı pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapın.
  Kreması için;
  3 paket süt kreması
  2 poşet krem şanti
  180 gram beyaz çikolata
  YAPILIŞI:
  Derin bir cam kasede soğuk süt kremasını çok az çırpın. Üstüne toz krem şantiyi  ve benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatayı ilave edip hepsini mikserin yüksek devrinde çırpın. Buzdolabına kaldırıp biraz kıvam alması için bekletin.
  Orman meyveli ara malzemesi;
  1 kase böğürtlen
  1 kase vişne
  1 kase çilek
  1.5 çay bardağı toz şeker
  1 yemek kaşığı buğday nişastası
   Yarım çay bardağı soğuk su
     YAPILIŞI:
  Meyveleri yıkayın ve vişnelerin çekirdekleri varsa çıkarın. Çilekleri biraz doğrayıp küçültün. Bir sos tenceresine meyveleri ve şekeri koyup bir taşım kaynatın. Kaynamaya başlayınca soğuk su ile açılmış nişastayı ilave edin ve bu arada bir yandan sürekli karıştırın. 1-2 dakika pişirip ateşin altını kapatın.
Şimdi sıra geldi en zevkli kısmına. Kekiniz pişti ve tamamen soğudu. Keki enine 3 eşit parçaya bölün. İlk parçasını kelepçeli kalıbın içine oturtup vişne suyuyla hafifçe ıslatın. Kremayı üçe ayırın. Kekin üstüne kremanın bir bölümünü sürün ve üstüne soğutulmuş olan meyveli ara katın yarısını dağıtın. Tekrar kek, ıslat, krema ve ara kat. En son kek parçasının üstüne kalan kremanın yarısını sürün. Pastanızı buzdolabına kaldırın ve en az 6 saat buzdolabında dinlendirin. Unutmayın bu tip pastalar bir gece önceden yapılırsa lezzeti tam oturmuş olur.
Ertesi gün servisten önce 100 gram civarında bitter çikolatayı yine benmari usulü eritip bir buzdolabı poşetine doldurun. Pasta kalıbınızın tüm etrafını saracak şekilde yağlı kağıt kesin. Önce kalan krema ile pastanın kenarını sıvayın. Ardından buzdolabı poşetinin ucunu minik kesin ve eritilmiş çikolatayı dilediğiniz gibi zikzaklar çizerek yağlı kağıdın üstüne sıkın. Hafifçe donmasını bekleyin. Parmağınızı dokundurduğunuzda yapışmıyorsa tamamdır. Dikkat edin çok sertleşirse pastanın etrafına sararken kırılabilir. Şimdi dikkatli bir şekilde pastanın kenarına çikolatalı kağıdı elinizle üstünden sıvazlayarak dolayın ve nazikçe üstündeki kağıdı kaldırın. Ohhhhh kırılmadan çıktı.....
Üstünü süslemek size kaldı. Ama içine koyduğunuz meyvelerle süslerseniz daha iyi olacaktır.
  Lütfen deneyin ve bana kendi pastanızın fotoğrafını gönderin.
  Afiyetle canlar.....
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder