MALZEMELER:
1 su bardağı aşurelik buğday
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet kapya biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet havuç
Kornişon turşu
Haşlanmış mısır
Nar tanesi
Kornişon turşu
2 yemek kaşığı hardal
Maydanoz
Dereotu
Taze soğan
Limon suyu
Tuz
YAPILIŞI:
Buğdayı sıcak su ile bir kaç kez yıkayın ve kaynar su ile akşamdan ıslatın. Yoğurt mayalar gibi kalınca bir beze sarın ki sıcaklığını koruyup yumuşasın.
Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp minik minik doğrayın. Havucun kabuğunu soyup tavla zarı büyüklüğünde kıyın. Tavaya zeytinyağını koyup biberleri ve havucu ilave edin. Bir kaç dakika hafif sertliği gidene dek kavurun. Aman haaa yumuşatmayın. Nihayetinde salata yapıyoruz ve biraz dişe gelmeli. Bırakın bir kenarda soğusunlar. Bu arada yeşillikleri yıkayıp küçük doğrayın. Kornişonları da doğradık mı tamamdır. Geniş bir karıştırma kabının içine tüm malzemeyi koyup tuz ve hardalla karıştırılmış limon suyu ilavesiyle salatamızı tamamlıyoruz.
Afiyetle canlar.....
1 su bardağı aşurelik buğday
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet kapya biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet havuç
Kornişon turşu
Haşlanmış mısır
Nar tanesi
Kornişon turşu
2 yemek kaşığı hardal
Maydanoz
Dereotu
Taze soğan
Limon suyu
Tuz
YAPILIŞI:
Buğdayı sıcak su ile bir kaç kez yıkayın ve kaynar su ile akşamdan ıslatın. Yoğurt mayalar gibi kalınca bir beze sarın ki sıcaklığını koruyup yumuşasın.
Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp minik minik doğrayın. Havucun kabuğunu soyup tavla zarı büyüklüğünde kıyın. Tavaya zeytinyağını koyup biberleri ve havucu ilave edin. Bir kaç dakika hafif sertliği gidene dek kavurun. Aman haaa yumuşatmayın. Nihayetinde salata yapıyoruz ve biraz dişe gelmeli. Bırakın bir kenarda soğusunlar. Bu arada yeşillikleri yıkayıp küçük doğrayın. Kornişonları da doğradık mı tamamdır. Geniş bir karıştırma kabının içine tüm malzemeyi koyup tuz ve hardalla karıştırılmış limon suyu ilavesiyle salatamızı tamamlıyoruz.
Afiyetle canlar.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder