MALZEMELER:
Yarım beyaz lahana
1 adet iri havuç
Çeyrek mor lahana
1 su bardağı nar
4-5 adet kornişon turşu
Sosu için;
1 çay kaşığı dövülmüş kişniş tohumu
1 çay kaşığı toz beyaz biber
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı balzamik sirke
1 yemek kaşığı bal
1 limon suyu
Tuz
YAPILIŞI:
Lahanaları çok ince kıyın. Havucun kabuğunu soyup onuda ince şeritler halinde hazırlayın. Tüm malzemeyi derin bir kap içinde bir araya getirin. Sos malzemesini karıştırıp salatanın üstünden gezdirin ve iyice getirinceye kadar karıştırın.
İddia ediyorum bu salatanın sosu bir harika. Üstelik salatayı çiğnerken narların ağzınızda patlayıp ekşilik vermesi güzel bir sürpriz....
Eeee hadi mevsimi geçmeden yapın..
Afiyetle canlar....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder