MALZEMELER:
Hamuru için;
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instand maya
Aldığı kadar un
İç malzemesi;
250 gram kıyma
2 adet ince doğranmış soğan
1 adet ince doğranmış kapya biber
4-5 dal maydanoz
2 adet rendelenmiş domates
3-4 diş dövülmüş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
3 yemek kaşığı su
YAPILIŞI:
Derin bir kap içinde un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Üstünü streç ile kapatıp 1 saat kadar dinlendirin.
Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile ince açın.
İç malzemesini karıştırıp açtığınız hamurun üstüne yayın. İsterseniz normal fırın tepsisi e dizin ve fırını 200 derecede ısıtıp orda pişirin. Eğer evinizde varsa benim gibi hamarat fırında pişirin.
Afiyetle canlar.....
25 Mart 2018 Pazar
EV YAPIMI LAHMACUN
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder