9 Aralık 2015 Çarşamba

ÇİKOLATALI BİSCOTTİ

BİLGİLENDİRME:  Çikolata ve kakao hakkında çikolatalı sufle  tarifimde bilgi vermiştim. Eğer daha önce ziyaret etmemişseniz tam vaktidir. 

         MALZEMELER:
  • 100 gram iri çekilmiş fındık  
  • 200 gram toz şeker 
  • 200 gram un
  • 75 gram kakao 
  • 1.50 tatlı kaşığı karbonat 
  • 3 adet yumurta 
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • 2-3 yemek kaşığı ılık su
  • 60 gram bitter çikolata

       YAPILIŞI:
      Geniş bir kap içinde tüm kuru malzemeleri karıştırın. Başka bir kap içine kırılmış ve iyice çırpılmış yumurtaları ilave edin ve kuru malzemeye yedirin. Ilık su ile erittiğiniz granül kahveyi ve rendelediğiniz bitter çikolatayı da katıp karışmasını sağlayın. Yoğurduğunuz hamuru rulo haline getirin ve 180 derecede ısıttığınız fırında üstü hafif kurutuncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın ve biraz soğumasını bekleyin. Elinizi yakmayacak kadar soğuyunca bir parmak genişliğinde kesip tepsiye yatık vaziyette dizerek ısısını  160 dereceye düşürdüğünüz fırında bir miktar daha pişirin. Fırından çıkarınca bir tel üstüne alıp soğutun. Afiyet olsun.

    Çikolatalı Biscotti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder