9 Aralık 2015 Çarşamba

PEYNİRLİ İRMİK HELVASI




    MALZEMELER:
500 gram irmik  50 gram sıvı yağ  50 gram tereyağ 50 gram dolmalık fıstık  1 litre süt500 gram toz şeker300 gram tuzsuz peynir

   YAPILIŞI:    Sıvı yağda dolmalık fıstığı çok az çevirin. Sonra irmiği  rengi  açık kahverengine dönünceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Bu arada sütü biraz ısıtıp şekerin sütün içinde erimesini sağlayın. Kavrulan irmiğe şekerli sütü, tereyağını ve rendenin iri tarafıyla rendelediğiniz peyniri ilave edin. Sık sık karıştırarak sütünü çekinceye dek ateşte tutun. Sütünü çekince tencerenin kapağını kapatmadan önce üstünü bir kağıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika demlenmesini bekleyin. Demlenince biraz havalandırmak için alttan üste karıştırın. Dilediğiniz şekilde süsleyerek sıcak servis edin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder