MALZEMELER:
500 gram irmik 50 gram sıvı yağ 50 gram tereyağ 50 gram dolmalık fıstık 1 litre süt500 gram toz şeker300 gram tuzsuz peynir
YAPILIŞI: Sıvı yağda dolmalık fıstığı çok az çevirin. Sonra irmiği rengi açık kahverengine dönünceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Bu arada sütü biraz ısıtıp şekerin sütün içinde erimesini sağlayın. Kavrulan irmiğe şekerli sütü, tereyağını ve rendenin iri tarafıyla rendelediğiniz peyniri ilave edin. Sık sık karıştırarak sütünü çekinceye dek ateşte tutun. Sütünü çekince tencerenin kapağını kapatmadan önce üstünü bir kağıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika demlenmesini bekleyin. Demlenince biraz havalandırmak için alttan üste karıştırın. Dilediğiniz şekilde süsleyerek sıcak servis edin. Afiyet olsun.
9 Aralık 2015 Çarşamba
PEYNİRLİ İRMİK HELVASI
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Sütlü Tatlılar,
Tatlılar,
Yöresel Yemekler
Yer:Antalya
Kışla Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder