10 Aralık 2015 Perşembe

YUFKALI TAVUK SARMA

YUFKALI TAVUK SARMA

Malzemeler:
6 adet tavuk pirzola
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber,kekik,köri,pul biber
1 yemek kaşığı biber salçası
150 gram tereyağı
6 adet yufka

Üst malzemesi:

3 adet rendelenmiş olgun domates
250 gram mantar
Tuz,karabiber

Yapılışı:

Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın. Tavaya çok az tereyağı koyup etleri ilave edin. Harlı ateşte suyun bırakıp çekene kadar pişirin. Bu arada soğanı temizleyip yemeklik doğrayın. Sarımsakları minik minik doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp onları da yarım ay şeklinde çok ince olmayacak biçimde doğrayın. Hepsini tavuklara ilave edin. Hafifce yumuşayıncaya kadar pişirip ateşten alın ve baharatlarını ekleyip ılıması için bir kenara ayırın.
Bir adet yufkayı ortadan ikiye kesin. Tereyağını ılıtıp yarım yufkanın her tarafına sürün ve yufkayı ikiye katlayın. Pişirdiğiniz tavuklu harçtan yufkanın geniş tarafına koyup çok sıkıştırmadan sigara böreği sarar gibi sarın. Tüm malzemelerinizi bitirene dek böyle devam edin. Bir fırın tepsisine dizip üstlerine fırça ile tereyağ sürün. 180 derecede ısıttığınız fırında üstlerı kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada mantarları olabildiğince ince doğrayıp çok az tereyağ ile harlı ateşte sulanmalarına izin vermeden pişirin. Rendelenmiş domatesleri
ve baharatlarını ilave edin. Domatesler pişince ateşten alın ve blenderle iyice ezin. Sos haline gelen bu malzemeyi fırında pişmiş olan yufkaların üstlerine gezdirin. 5 dakika daha pişirin. Fırını kapatın ve servis edeceğınız zamana kadar sıcak fırının içinde kalsınlar.  Izgara edilmiş soğan, biber ve patates püresiyle servis edin.
Afiyet olsun.






Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder