9 Aralık 2015 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ





PORTAKALLI KEREVİZ

Malzemeler:
1 adet iri kereviz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 adet portakalın suyu
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limon suyu

YAPILIŞI :
Bir kase içine su koyun ve içine limon sıkın. Kerevizin kabuğunu derin soyun ki kılçıklı bölümü de ayıklansın. Kuşbaşı doğradığınız kerevizi limonlu suda bekletin. Bu arada havucun kabuğunu soyun ve verev şekilde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye koyup içine piyazlık doğradığınız soğanları ve havucu ekleyin. Biraz soteleyin. Kerevizleri sudan çıkarıp tencereye ekleyin. Kesme şekeri, portakal suyunu ve tuzunu koyup kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Soğutunca hatta ertesi gün tüketin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder