8 Aralık 2015 Salı

SARIMSAKLI YOĞURT YATAĞINDA ATOM PATATES

BİLGİLENDİRME:  Avrupa ve ABD 'de mutfağın baş köşesinde yer alır. Uzmanlar patatesin mutlaka soğan ve sebzeyle tüketilmesini öneriyor. Patatesin asıl vitaminli bölgesi hemen kabuğun altında olduğu için buharda ya da külde pişirilmesi daha uygundur. Patatesin bir kaç faydasını şöyle sıralayabiliriz. Halsizliğe ve yorgunluğa iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırır. Bağırsak gazlarına ve bağsura iyi gelir.  El ve ayak çatlaklarına iyi gelir. Damar sertliğine iyi gelir. Cilt sağlığı açısından içerdiği potasyum normal ve kuru ciltlere faydalıdır. Ayrıca potasyum kalp sağlığı açısından faydalıdır. 



          MALZEMELER:

  • 2 adet iri patates
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet çarliston biber   
  • 1 avuç acı biber
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1  yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1-2 dal taze nane
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
    YAPILIŞI:
      Patatesleri soyup kuşbaşı doğrayın. Zeytinyağı koyulmuş bir tavada biraz soteleyin. Çekirdekleri çıkarılıp doğranmış biberleri ve bütün acı biberleri ilave edin. Tavaya tuz, hardal, soya sosu ve nane yapraklarını da koyup çok yumuşatmadan pişirin. Bu arada sarımsakları soyun ve ezin. Süzme yoğurt çok sert ise hafif su ilavesiyle açın. Servis tabağına önce sarımsaklı yoğurdu üstüne patatesli malzemeyi koyun. Taze nane yapraklarıyla renklendirip servis edin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder