10 Aralık 2015 Perşembe

İÇLİ KÖFTE





İÇLİ KÖFTE
Malzemeler:
Dışı için:
500 gram ince köftelik bulgur
500 gram ince köftelik esmer bulgur
4 yemek kaşığı un
2 adet çok ince doğranmış kuru soğan
3 çay kaşığı tuz
250 gram kıyma
2 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pul biber

İç malzemesi:
750 gram kıyma
4 adet irice kuru soğan
2 avuç iç ceviz
1 çay bardağı antep fıstığı
Tuz, karabiber, yenibahar
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
Bulguru üstünü kapatacak kadar sıcak su koyup ağzını kapatalım. Soğanları çok ince doğrayalım. Suyunu çeken bulgurun üstüne tuzla ovduğumuz soğanı ve diğer malzemeleri koyup özleşinceye kadar iyice avuç içimizle ezerek yoğuralım.
Kıymayı az sıvı yağ koyduğumuz tavada suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Soğanını ilave edip onuda kavuralım. Ocaktan alınca baharatlarını , cevizini ve antep fıstığını koyup ılıyınca buzdolabına kaldıralım.
Yoğurduğumuz dış harcımızdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım. Avuç içimizde her iki elimizi de ıslatarak kabak oyar gibi işaret parmağımızın yardımıyla açalım. Dolaba kaldırdığımız kıymalı harçtan iclerine birer kaşık koyup ağzını kapatalım. Derin bir tavaya sıvı yağ koyup iyice kızdıralım. Hazırladığımız içli köfteleri kızartıp bir kağıt havlu üstüne alalım ve sıcak servis edelim. Bu malzemeden ortalama 70-75 adet içli köfte çıkmaktadır. Afiyet olsun.






Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder