Malzemeler :
500 gram un
250 gram oda sıcaklığında tereyağ
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
3 çay kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Üstüne:
Susam - çorek otu - haşhaş tohumu
Yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Derin bir kap içinde yumuşamış tereyağ ile unu iyice birbirine yedirin. Yumurtanın bir tanesinin sarısını ayırın. Diğer malzemeleri un karışımına katıp iyice yoğurun. Elinize yapışmayacak hafif sert bir hamur olacak. Dilerseniz kalıplarlarla kesin, dilerseniz çubuklar yapın ya da örgüler yaparak şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üstlerine yumurta sarısı sürün. Susam-çörek otu ya da haşhaş tohumu ile süsleyin 180 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Serpilden Lezzetler
21 Aralık 2015 Pazartesi
KURU PASTA
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder