2 Aralık 2015 Çarşamba

ELMA MARMELATLI MİLFÖY

BİLGİLENDİRME: Elma kendi başına zaten doğanın bir 
mucizesi. Cildin tazelenmesi ve genç görünmesinde uzmanlar tarafından kanıtlanmış şifalı meyvelerin başında. Bu nefis tadı yanında pastalarda,  kurabiyede de, tart ve turtalarda  ve milföyler de rahatlıkla kullanabileceğimiz meyvelerden birisi.  Hadi şimdi elma marmelatlı milföy yapalım.
 
MALZEMELER:
  • 6 adet milföy yaprağı
  • 3 yemek kaşığı elma marmeladı
  • 3 adet iç ceviz   
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 yumurta sarısı
    YAPILIŞI:
      Milföyleri buzluktan çıkarıp biraz yumuşamasını bekleyin. Resimde görüldüğü gibi uç kenarlarına çentik atın ya da dilediğiniz başka bir şekil verin. Milföylerin içine elma marmeladı, üstüne toz tarçın en üstüne de yarım ceviz içi koyun ve karşılıklı uçlarını kapatın. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. İlk sıcaklığı gidince servis edin.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder