30 Kasım 2015 Pazartesi

BAL KABAKLI KEK

BİLGİLENDİRME:  Sizlere daha önce kabak ve balkabağı hakkında bilgi vermiştim. Bu sefer yapacağımız kek'de bazı baharatlar da kullanacağız. Sizlere kekin içinde kullanacağımız Zencefil hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Zerdeçel, havlıcan ve kakule ile aynı ailedendir. Başta Asya , Arap ve Hint mutfakları olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde yemeklere tat katmak için kullanılan popüler bitkilerin başında geliyor. Aynı zamanda geleneksel Çin tıbbında, çeşitli sağlık sorunlarına karşı en çok kullanılan bitkilerden biri olan zencefilin faydaları arasında ilk sıralarda sindirim sorunlarına, mide ağrılarına, hazımsızlığa, ve mide bulantısına iyi gelmesi sayılabilir.
Sizlere Serpilden lezzetler olarak balkabaklı keki ısrarla öneriyorum. Bu güne kadar tadına bakan herkes tarafından çok beğenildi.
Lafı çok mu uzattım😊😊 hadi o zaman gelin benimle mutfağa hem kahve ıçelim hem de kekimizi yapalım.





           MALZEMELER:
300 mililitre sıvı yağ
400  gram toz şeker
400 gram haşlanıp ezilmiş bal kabağı    4 adet yumurta
450 gram un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı tuz 
60 gram dövülmüş ceviz 
50 gram pudra şekeri 

YAPILIŞI:   Sıvı yağ ile toz şekeri iyice eritinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker çırparak ekleyin. Diğer tüm kuru malzemeleri bir kap içinde birleştirip yavaş yavaş sıvı malzemeye karıştırın. Bal kabağını ve dövülmüş cevizi de ilave edin ve karışmasını sağlayın. Kek hamurunu yağlanmış baton bir kalıba boşaltın.  170 derecede ısıtılmış olan fırının ısısını 160 dereceye düşürün. Kontrollü olarak 60-65 dakika civarında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üstüne pudra şekeri eleyin. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder