- BİLGİLENDİRME: Biber salçası hem sağlığımıza olan yararı hem de yemeklerimize kattığı lezzet ile mutfağın vazgeçilmezleri arasındadır. Faydalarını saymaya çalışacağım ama o kadar çok ki sizleri sıkmamak için biraz kısa geçmeye çalışacağım. Şiddetli baş ağrılarına iyi gelir. Soğuk algınlığı ve üşütmelerde iyidir. Vücuttaki iltihapların iyileşmesinde etkilidir. Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini engeller. Sinüzite iyi gelir. Kolesterolün düşürülmesinde etkilidir. Acuka içindeki acı biber , ceviz ve baharatlarla tam bir kahvaltılık. Biz ailecek severiz ya siz.
MALZEMELER: - 2 yemek kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı biber (acı) salçası
- 1 avuç çekilmiş ceviz
- 2 çay kaşığı çemen tozu
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam toz karabiber
- 1 tutam yenibahar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5- diş dövülmüş sarımsak
YAPILIŞI:
Derin bir kase içinde salçaları iyice birbirine yedirin. Sonra tüm malzemeleri ilave edip sıvı yağın yardımıyla karışıp özleşmesini sağlayın. Eğer çok katı olursa biraz sıvı yağ ile suyu karıştırıp ilave edebilirsiniz.
Derin bir kase içinde salçaları iyice birbirine yedirin. Sonra tüm malzemeleri ilave edip sıvı yağın yardımıyla karışıp özleşmesini sağlayın. Eğer çok katı olursa biraz sıvı yağ ile suyu karıştırıp ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder