20 Kasım 2015 Cuma

MİDYE BÖREK

         
      BİLGİLENDİRME:  Unlu mamüller ve özellikle börek çeşitleri mutfağımızın vazgeçilmezleri arasındadır. Evde kendimizin yaptığı börekler hem daha lezzetli hem de daha ekonomik olur. Bunun yanı sıra bir de çıkan sonuç bu börekteki gibi göz zevkimizi de okşuyorsa değmeyin keyfimize. Ne dersiniz yapalım mı birlikte.

    MALZEMELER:
  • 4 adet yufka 
  • 1 su bardağı su 
  • 150 gram tereyağ
  • İçi için peynir ve maydanoz
  • Üstüne sürmek için yumurta sarısı
      
     YAPILIŞI:
              4 adet yufkayı üst üste koyup artı şeklinde keserek dörde bölelim. Böylelikle 16 parça böreklik yufkamız olur. Derin bir kase içine tereyağını ve üstüne sıcak  sıcak su koyalım böylelikle hem yağ erisin hem de iyi karışmış olsunlar. Tezgahın üstüne kesilen yufkanın 1/4 ünü koyalım. Üstüne hazırladığımız karışımdan sürelim. Yufkanın geniş tarafı bizden tarafta uç kısmı karşıda olsun. Baş parmağımız geniş tarafın ortasında işaret parmağımız ise sivri olan uç kısmında olacak şekilde tutup parmaklarımızı ortada birleştirelim.Kenarlarda oluşan kanatları birbirinin üstüne koyup içine yumurtanın beyazı ve doğranmış maydanozla karıştırdığımız peynirden koyup sigara böreği sarar gibi saralım. Geri kalan üçgen kesilmiş yufkalara da aynı işlemi yapalım.Tepsiye yerleştirip üstüne yumurta sarısı sürelim ve dilediğimiz üst malzemelerden serpiştirelim.Anlatımı biraz karışık gelmiş olabilir. Ancak yapmaya başlayınca hiçte zor olmadığını göreceksiniz.Hadi hanımlar mutfağa.Bakalım hoşunuza gidecek mi? Sonra yorumlarınızı bekliyorum.Şimdiden afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder