MALZEMELER:
- 1 adet tavuk göğsü
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı köri
- Baharatlı mısır cipsi
Sunum için:
- 1 adet havuç
- 1 adet salatalık
- Dereotu dalları
- Domates
- Kırmızı elma
- Haşlanmış mısır taneleri
- Nar taneleri
- Küçük lavaş ekmekleri
YAPILIŞI:
- Tavuk göğsünü jülyen doğrayın. Yumurtayı kırın ve süt ile iyice çırpın. Ardından tüm baharatları bu karışıma ilave edin ve tamamen karışmalarını sağlayın. Tavuk etlerini bu karışıma bulayın ve yarım saat kadar bekletin. Bu zamanın sonunda rondo da çekilmiş mısır cipsine tavuk etlerini bulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Isıya dayanıklı bir kase içine lavaşları çanak gibi yerleştirin. Fırını 180 derecede ısıtın ve tepsiyi fırına yerleştirin. İlk 10 dakikanın sonunda lavaşları çıkarın soğusunlar. Tavukları 10-15 dakika kadar daha pişirin. Bu arada sunum için tabağı hazırlayın.Yıkayıp soyduğunuz salatalığı ve havucu rendenin bıçak tarafıyla incecik dilimleyin. Bir havuç diliminin içine bir salatalık dilimi yerleştirip kıvırın , kürdanla tutturun. sayıyı dilediğiniz şekilde ayarlayın. Tabağa dereotu dallarını yerleştirin. Yanlarını hazırladığınız farklı motiflerle süsleyin Elmayı ortadan ikiye kesim. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. Yarım ay şeklinde ince doğrayın. Üstüne bir kaç damla limon sıkın , çok az su koyun ve mikrodalgada 3 dakika ısıtın. Soğuk sudan geçirin . Birbirinin üstüne yarım yarım gelecek şekilde sıralayın. Rulo yapın gül olsun. Bu arada tavuklar pişti. Fırından çıkarın. Lavaşları kırmadan nazikçe çıkarın tabağa yerleştirin. İçlerine tavukları sıralayın. Tabak düzenlemesi tamamıyla elinizde bulunan malzemelere ve hayal gücünüze bağlı...
- Afiyet olsun...
Serpil'den Lezzetler - Serpil Bıyıkoğlu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder