MALZEMELER:
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 paket yaş maya
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 4.5-5 su bardağı kadar un
- 1 yemek kaşığı (silme) tuz
- 5-6 dal maydanoz
- 5-6 dal dereotu
- 150 gram ezine peyniri
- 1 avuç doğranmış ceviz içi
- Susam, çörekotu
YAPILIŞI:
- Mayayı ılık su, şeker, ılık süt ve sıvı yağ ile iyice karıştırıp yumurtanın beyazını da bu karışıma katarak azar azar un ilavesiyle hamuru ele yapışmayacak şekilde hazırlayalım. Yoğurup özleştirdiğimiz hamurun üstünü streç ile kapatıp iki katına gelinceye kadar ılık bir yerde ya da akşamdan sabaha kadar buzdolabında bekletelim. yeşillikleri doğrayıp ceviz ve ezilmiş peynirle iç harcını hazırlayalım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açalım. Peynirli iç harcımızda koyup kapatalım ve kenarlarını parmak uçlarımızla iyice yapıştıralım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 10-15 dakika kadar bekletelim. Üstlerine yumurtanın sarısını bir miktar sıvı yağla karıştırıp bu karışımdan sürelim. Dilerseniz susam çörek otu serpiştirebilirsiniz. Fırını 170 derecede ısıtıp poğaçalar kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkan poğaçaların ilk sıcaklıkları gittikten sonra tabanına kağıt havlu serdiğiniz derin bir tencereye alın. Üstlerine de kağıt havlu koyup kapağını kapatın. Böylelikle poğaçalar siz onları bitirinceye kadar hep pamuk gibi kalacaklardır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder