-
MALZEMELER:
- 2-3 adet sakız kabağı (dışı koyu renk olan)
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 2 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- Tuz
- 1 avuç iç ceviz
- Kırmızı toz biber ve kuru nane
YAPILIŞI:
- İlk iş olarak kabakları yıkayalım ve alacalı soyalım. Önce yukarıdan aşağıya dörde bölüp sonra çok ince olmayacak şekilde doğrayalım. Soğanları piyazlık doğrayıp, içinden 2 yemek kaşığı ayırdığımız yağ ile hafif soteleyelim. Bu arada sarımsaklarını da ilave edelim. Kabakları katıp tuzunu ilave ederek çok pişirmeden hafif diri kalacak şekilde pişirelim. Pişen kabakları bir kayık tabağa aktaralım ve üstüne cevizleri elimizle parçalayarak küçültelim. Üstüne yoğurdu gezdirelim. Kalan yağda toz biber ile naneyi hafifçe yakmadan çevirip yoğurdun üstüne gezdirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder