27 Kasım 2015 Cuma

ALACA ÇORBASI

      BİLGİLENDİRME: Sizlere bu gün Gaziantep mutfağına      ait Alaca Çorba tarifini vereceğim. Bu çorbayı Gaziantep     Yemekleri kursunda değerli öğretmenimiz Ali Arat bey ve kurs arkadaşlarımızla birlikte yaptık. Tabii sonra da hep birlikte tattık ! ne tatması silip süpürdük :)
Kış mevsimine girdiğimiz bu günlerde içeriğindeki bir çok malzemeyle neredeyse bir ana yemek.....Bizler çok beğendik bakalım sizler de yapınca beğenecek misiniz. Hadi yapalım.  

      MALZEMELER:
  • 1 su bardağı dövme  
  • Yarım su bardağı nohut 
  • Yarım su bardağı mercimek  
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 adet kuru biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı tarhun
  • Tuz, biber salçası(opsiyonel)
      
     YAPILIŞI:
      Büyükçe bir tencereye dövme koyulur ve üstüne 3-4 su bardağı sıcak su ilavesiyle dövme iyice yumuşayıncaya dek pişirilir. Suyunu çektikçe sıcak su eklenir. Dövmeler yumuşayınca piyazlık doğranan soğanlar ilave edilir. Sonra sırasıyla mercimek ve haşlanmış nohut katılır. Mercimeklerin  pişmesine yakın tarhun katılır. Tereyağında domates salçası, toz biber, kuru biber ve biber salçası yakmadan şöyle bir çevrilir ve çorbaya ilave edilir. Su miktarı ayarlanan çorba bir kaç taşım daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder