MALZEMELER:
- 250 gram kuzu eti
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet jülyen doğranmış havuç
- 1/2 adet çarliston biber
- 1/2 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
ÜSTÜNE: - 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 avuç yer fıstığı badem karışımı
YAPILIŞI:
Kuzu etini biftek gibi hazırlatın ve küçük küçük doğrayın. Tereyağını ılıtın etleri içine atın kendi suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavurun. Soğanı yemeklik doğrayın ve havuçlar ve doğranmış biberlerle birlikte etlere ilave edin. Salçasını da katıp kavurun. Yıkadığınız pirinçleri katıp tuzunu ekleyin ve sıcak su ilavesiyle ortalama 13-15 dakika civarında (pirincin cinsine göre değişir ) pişirin. Ateşin altını kapatınca yarım saat kadar pilavı dinlendirin. Servis etmeden önce erittiğiniz tereyağ içinde yer fıstığı ve badem karışımını bir kaç dakika çevirin. Pul biber ilave edin ve sunum aşamasında pilavın üstüne gezdirin. Afiyet olsun...
Özbek Pilavı |
Özbek Pilavı |
Özbek Pilavı |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder