6 Kasım 2015 Cuma

CEVİZLİ VE PEYNİR SOSLU MAKARNA

          BİLGİLENDİRME:  Makarna bir çok kişi tarafından çok sevilen bir yemek çeşididir. Farklı soslar kullanarak daha lezzetli hale getirebiliriz. Peynirli, kıymalı, yoğurtlu gibi gibi ...Daha önce yemediyseniz bir de böyle deneyin derim.         

         MALZEMELER:
  • Yarım paket makarna
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ  
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

    SOS MALZEMELERİ:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber (acı) salçası
  • 1 avuç çekilmiş ceviz
  • 150 gram dilediğiniz bir peynir cinsi
  • 3-4 diş sarımsak
  • Fesleğen yaprakları
  • Yarım dilim doğranmış ekmek 
  • 3 yemek  kaşığı zeytinyağı
    YAPILIŞI:
       Makarnayı tuzlu ve içine sıvı yağ katılmış kaynar suda haşlayın. Sos malzemelerini robotta çekin. Pişen makarnanın suyundan 1 kepçe alıp ezilmiş sos ile karıştırın. Makarnayı soğuk su altında yıkayın ve eritilmiş tereyağ ile harmanlayın. Hazırlanan sos ile makarnayı harmanlayın. 15-20 dakika dinlendirip servis ederseniz lezzetin tam oturmasını sağlamış olursunuz.
     Afiyet olsun...



Cevizli ve peynir soslu makarna

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder