12 Kasım 2015 Perşembe

SALÇALI KUZU ETİ YEMEĞİ

         BİLGİLENDİRME:  Başta protein olmak üzere vitamin ve mineral açısından zengin olan kırmızı et besin zincirleri arasında hayati bir yer tutar. Kırmızı et demir ve çinko açısından iyi bir besindir. Başta saç ve tırnaklarımız olmak üzere vücudumuzun bir çok yerinde bu elementlerin eksikliği sonucu olumsuz etkiler oluşur. Kırmızı eti işlemden geçmiş ve parça et olarak mutfağımızda çok kullanırız. Belki de eskilerden beri en çok yapılan yemeklerden birini bu gün birlikte yapacağız. 

         MALZEMELER:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ  
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 kaç diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 kilo dilediğiniz büyüklükte doğranmış kuzu eti
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
      
     YAPILIŞI:
         Tencereye tereyağını koyup yemeklik doğranmış soğanı  ve sarımsağı katın ve soteleyin. Eti ilave edin, rengi değişene dek  bir kaç dakika kavurun. Salçalarını katıp hafifçe kavurun. Tuzunu ve karabiberini de kattıktan sonra etlerin üstünü kapatıncaya kadar sıcak su koyun ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.. Sıcak servis edin. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder