MALZEMELER:
- 2 kilo kırmızı elma (starking)
- 2 su bardağı toz şeker (450 gram)
- 1 dilim limon (kabuğuyla birlikte)
- 1 çay kaşığı tereyağ
- 1 arzuya göre çubuk tarçın, karanfil ( ben kullanmadım)
YAPILIŞI:
- Elmaları yıkayın ve kabuklarını incecik soyun. Geniş bir tencereye rendenin iri tarafı ile elmaları rendeleyin. Üstüne şekerini ilave edip kaynamaya koyun. Kaynamaya başlayınca tereyağını ve dilim limonunu ilave edip harlı ateşte ortalama yarım saat kadar pişirin. Reçel veya marmelada tereyağ koyarsanız hem kaynarken köpürmez hem de daha parlak olur. Marmeladınızı sıcakken kavanozlara doldurun , kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin.24 saat bu şekilde bekletin. Böylelikle marmeladınız siz açıncaya kadar lezzet ve aromasını kavanozda hapsetmiş olacak. Bu marmeladı hem kahvaltılarda tüketebilirsiniz hem de marmelatlı kurabiyeler yaparken elinizin altında hazır olur. Afiyet olsun....
Elma marmeladı yapım aşaması |
Marmelat kavanozda |
Merhaba sitemizden elma aromasıyla çeşitli tadlar deneyebilirsiniz saygılarımla
YanıtlaSilhttps://magaza.hammaddeler.com/arama/elma+aromas%C4%B1