MALZEMELER:
- 150 gram tereyağ
- 150 gram bitter çikolata
- 75 gram un
- 75 gram pudra şekeri
- 3 yumurta
- 100 gram krema
- 1 paket vanilya
AYRICA:
Kalıpları yağlamak için;
Tereyağ,
1 kaşık kakao ve
suflelerin üstüne serpmek için 2 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI:
- Fırını 200 derecede çalıştırın.Çikolata ve tereyağını cam bir kase içice alıp birlikte benmari usulü eritin, bir kenarda arada karıştırarak soğumaya bırakın. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Yumurtanın beyazını kar gibi köpürüp hafif sertleşinceye kadar çırpın. Soğuyan çikolataya yumurta sarılarını tek tek katın ve çırpın. Sırasıyla pudra şekeri, un ve vanilyayı çırpma teliyle karıştırarak ilave edin. Kremasını da kattıktan sonra köpürtülmüş olan yumurta beyazını azar azar alttan üste doğru karıştırarak çikolatalı malzemenize yedirin. Sufle kaplarını tereyağ ile yağlayın ve kapların içine kakao serpiştirin. Hazırlamış olduğunuz sufle malzemesini bu kalıpların yarısından biraz fazla olacak şekilde paylaştırın. Fırınınızın tepsisine değil telinin üstüne yerleştirdiğiniz kapları 8-10 dakika kadar pişirin. Pişerken üstlerinin çatlayıp iç malzemesinin lav gibi yukarıya doğru çıktığını göreceksiniz. Korkmayın doğru yoldasınız. Pişen suflelerinizi fırından çıkarın üstlerine pudra şekeri serpiştirin ve sıcak servis edin.
Afiyet olsun...
Serpilden Lezzetler |
Çikolatalı Sufle servise hazır |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder