3 Kasım 2015 Salı

ŞEHZADE KEBABI

         BİLGİLENDİRME: Şehzade kebabı Şehzadeler şehri Manisa'ya ait bir yemektir. Kuzu eti ile patlıcanın muhteşem buluşmalarından  yalnızca birisi. Bizimkilerin çok sevdiği bir yemek..Yanında olmazsa olmazı.. Özbek Pilavı

         MALZEMELER:

  • 500 gram kuzu eti  
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 adet patlıcan 
  • 1 adet patates
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kızartma için sıvı yağ
    SOSU İÇİN:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (acı)
  • 1 adet olgun domates
  • 4-5 diş sarımsak

    YAPILIŞI:
           Kuzu etini biftek gibi hazırlatın ve jülyen doğrayın. Tereyağını ılıtın etleri içine atın kendi suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp ilave edin. Çekirdeklerini çıkarıp doğradığınız 1 adet çarliston ve 1 adet kapya biberi de katıp kavurun. Pul biber, kara biber ve tuzunu atın. Kavurduğunuz etleri de ilave edin hepsini karıştırarak iyice harmanlayın. Bu arada alacalı soyup dörde bölerek patlıcanları ve elma dilimi gibi kestiğiniz patatesleri kızartın. Kızarttığınız sebzeleri isterseniz bir fırın tepsisine isterseniz yayvan bir tencereye dizin. Tereyağ, rendelenmiş domates , sarımsak ve acı biber salçası ile bir sos hazırlayın. Kavurduğunuz etleri de ilave edin ve suyunu katın. Bu karışımı sebzelerin üstüne eşit bir şekilde yayın. En üste yarım ay şeklinde doğradığınız domatesleri çekirdeklerini ayıklayıp uzun uzun kestiğiniz biberleri dizin, tuzunu serpiştirip pişirmeye koyun. Domatesler yumuşayınca pişmiş demektir.                          
           Afiyet olsun...
    Şehzade Kebabı

    Şehzade Kebabı

    Şehzade Kebabı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder