MALZEMELER:
- 1 kilo hamsi
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar,kuş üzümü
- 2 adet kuru soğan
- 1/2 demet taze soğan
- Bir tutam dereotu ve maydanoz
- 2 adet yumurta
- YAPILIŞI:
- Yuvarlak fırın kabına yağlı kağıt serin. Kağıdın iç kısmını biraz tereyağ ile yağlayın. Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkararak açın.Yıkayıp süzülmesi için bir kenarda bekletin. Kuru soğanları piyazlık doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı ve biraz tereyağı koyun. Soğanları ilave edin, hafif yumuşayıncaya kadar kavurun.Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin. 1 su bardağı su, tuz ve kuş üzümünü koyup pişirin. Yeşillikleri yıkayın ve ince ince doğrayın. Pirinç pişince tarçın, karabiber, yenibahar ve yeşillikleri ilave edip harmanlayın. Fırın kabının ortasından başlayarak hamsilerin sırt kısmı alta gelecek şekilde açık alan bırakmadan yıldız şeklinde sıralayın. Üstüne pişen pilavı yerleştirin. Tekrar hamsileri yine aynı şekilde yerleştirin.İç kısımları pilava gelsin. Yumurtaları iyice çırpın. İçine çok az tuz ve 1 kahve fincanı su koyun. Bu karışımı hamsilerin her yerine eşit olarak dökün. 1 yemek kaşığı tereyağı eritip hamsilerin üstüne sürün ve 180 derecede ısıtılmış fırında hamsilerin üstü kızarıncaya kadar 30-35 dakika kadar pişirin. Fırını kapatınca 10 dakika kadar fırında dinlendirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder