PATLICAN VE DOLMALIK BİBER TURŞUSU
BİLGİLENDİR: Biri turşu mu dedi bana müsaade..Biraz sonra gelirim. Hele bir de yanında kuru fasulye varsa belki de orada kalırım.
MALZEMELER:
- 3 baş iri taneli sarımsak
- 2 demet yapraklı kereviz sapı
- 2 adet közlemelik yeşil biber
- 2 avuç dolusu cin biber (acı biber)
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 3 yemek kaşığı turşuluk tuz
- 1 litre kaynatılıp soğutulmuş su
YAPILIŞI:
Patlıcanları büyükse ikiye bölün ve ortalarına çizik atın.1demet kereviz yapraklarını ve patlıcanları hafif tuzlu suda haşlayın.Bunlar soğurken dolmalık biberler ve diğer kereviz ler hariç tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın.1yemek kaşığı tuz serpeleyin ve iyice karıştırın.Dolmalık biberlerin içini temizleyin. Soğumuş patlıcanların içine malzemeden koyup haşladığınız kereviz saplarıyla bağlayın.Dolmalık biberleri de doldurun ve şişenize yerleştirin.Tuzlu suyunuzu hazırlayıp sirke ile karıştırın.En üste ayırdığınız kereviz leri koyun ve suyunu ekleyin.Havasının çıkması için ağzı açık (üstünü tülbent gibi bir şeyle kapatarak)1 gün bekletin.1 gün sonra kapağını iyice kapatıp serin bir yerde saklayın. Ķışın yemeniz için turşusu hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder