20 Kasım 2015 Cuma

MUZLU KARAMELLİ PASTA

            BİLGİLENDİRME:     Muz tüketmemiz için bir çok sebep var. Mesela muz böbreklere iyi gelir, bağırsaklara faydalıdır, kanserle mücadelede metabolizmayı kuvvetlendirir. Sindirime yardımcı olur, cilt sağlığına faydalıdır, ülsere iyi gelir. İçerdiği zengin vitamin ve elementlerle bünyeyi korur. Muzun dış kabuğunun içini dişlerinize sürerseniz dişleriniz daha beyaz ve parlak olur. Günde ortalama 1 muz tüketimi bizi bir çok hastalığa karşı korur. İçerdiği potasyum sayesinde tansiyonu dengeler. Muzu meyve olarak tüketmenin haricinde pastalarda, sütlü tatlılarda ve kendi hazırlayacağımız içeceklerin içinde de kullanabiliriz. Bu gün muzu pastamızın hamurunda kullanacağız. Hadi birlikte yapalım.

           MALZEMELER:

  • 3 adet yumurta
  • 1  su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un   
  • 2 adet muz
  • 3 yemek kaşığı tereyağ 
  • Kabartma tozu 
  • 1 çay kaşığı toz tarçın 
    KREMASI İÇİN:
  • 3.5  su bardağı süt
  • 3  yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket krem şanti
  • KARAMEL SOSU İÇİN:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 tatlı kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su

      ARASI İÇİN:
  • 100 gram yer fıstığı
  • Süslemek için böğürtlen ve frambuaz ve çikolatalı drajeler

    YAPILIŞI:
      Öncelikle kremayı hazırlayalım ki soğusun. Süt bir sos tenceresinde ısıtılır. Tereyağ ile un kavrulur. Isıtılan süt kavrulan unun üzerine hızlıca dökülür. Bu arada sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırılır. Şekeri de ilave edilir. Göz göz olunca krema ocaktan alınır. Üstü bir streç film ile kapatılıp soğumaya bırakılır. Muzları robotta çekelir. Un ile kabartma tozunu derin bir kase içine elenir. Ezilen muzlar unun olduğu kaseye katıp parmak uçlarımızla iyice birbirine yedirilir. Yumurtalar ve şeker köpürünceye dek çırpılır. Muzlu un karışımı  ilave edilir. Eritilmiş tereyağ ve tarçın katılarak karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş yuvarlak bir kek kalıbına dökülür ve 170 dereceye ısıtılan fırında pişirilir. Karamel sos için şeker bir tavaya konulur.  Ocak üstünde kaşık sokulmadan tavayı hareket ettirerek şeker karamelize edilir. Üstüne suyu dökülür.Tereyağ ve kreması ilave edilir. Nişasta çok az su ile eritilip tavaya ilave edilir. Tahta bir kaşıkla karıştırılan karamel kıvam alınca ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır. Pişen kekin soğumasını beklenir. Soğuyunca kek yanlamasına 3 eşit parçaya bölünür. Krem şanti yarım çay bardağı süt ile çırpılır. Kıvam alınca soğutulan kremaya karıştırılır. Kek aralarına krema pompasının yıldız ucuyla krema sıkılır, özellikle ortasına yer fıstığı atılır ve karamel gezdirilir. Bu şekilde üç kek katını da bitirdikten sonra en üste krema sıkılır ve böğürtlen taneleriyle süslenip aralıklı karamel akıtılırak süslenir.Böğürtlen dilimlerinin arasına frambuaz ve drajeler serpiştirilir. 
      Afiyet olsun.
    Muzlu karamelli pasta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder